Кадри от цирково представление в Ижевск (република Удмуртия, Русия), включващи маймунка с германска

...
Кадри от цирково представление в Ижевск (република Удмуртия, Русия), включващи маймунка с германска
Коментари Харесай

Руска епархия поръча маймуна-есесовец и козли-хитлеристи

Кадри от цирково представление в Ижевск (република Удмуртия, Русия), включващи маймунка с немска униформа от Втората международна война и с кози, окичени с нацистка символика, провокираха мощни безредици в съветските обществени медии и правоприлагащите органи. Местната прокуратура е почнала инспекция дали има нарушение на закона,  забраняващ проява на нацистки знаци.   

Представител на Министерството на културата на Удмуртия  заяви пред РИА Новости, че сюжетът на цирковия театър бил поръчан от епархията в Ижевск и включвал „ историческа екскурзия, представяща  ролята на църквата в историята на съветската страна ". А попадналите в медиите кадри с циркови дресьори облечени в униформи на Червената Армия и животни-хитлеристи са извадени от подтекста.

От епархията са обяснили, че по този метод означават успеха над фашизма. Цирковите осъществявания  били посветени на годишнината от края на Отечествената война през декември 1812 година и повратната точка в борбата за Москва (7 януари 1942 г.).

„ В сценария епизодът е бил съпроводен от дикторски текст и прожекция на фрагменти от разгрома на немската войска край Москва. — разясняват пред организацията от Епархията. — Демонстрацията на номера, в който дресьори, облечени като красноармейци, прогонват от арената дресирани козли, с попони с изрисувани свастики, усилва  ефекта от дикторския текст и документалните фрагменти. Някой зрител е снимал животните отвън подтекста на номера им, и ги е пуснал в обществените мрежи, с цел да предизвика скандал ".

От епархията настояват, че номенар  е използван не просто като облик на успеха над фашизма, а и като „ смазване и глобално осъждане на идеалите на нацистка Германия “ — и припомнят приетото предходната година изменение в закона, с което се отстранява цялостната възбрана за проявление на нацистки знаци, стига те да имат за цел „ да основат отрицателно отношение към нацистката идеология “.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР